Dobrodošli prijatelji na uradni spletni strani radija Mir Slovenija

Radio Mir Slovenija


Sv.Anton Padovanski

"Pater Pij je nekoč rekel: "Rožni venec je orožje za te čase." Po molitvi lahko Bog oblikuje zgodovino, spremeni svet in prinese velik čas prenove in miru za sveto Cerkev, svet z zmagoslavjem Brezmadežnega Srca Matere Božje. Pridružite se nam še danes!"

»Čas, ki ga porabimo v Božjo slavo in za rešenje duše, ni nikoli slabo porabljen.«

                                                                              OBVESTILO

Povabljeni vsi dobri ljudje da se zahvalimo Bogu z molitvijo rožnega venca  in darom ,koliko pač zmoremo da smo bili obvarovani nesreč, nevsečnosti….itd.

Škofje in Slovenska karitas vabijo k pomoči prizadetim v poplavah.

Sodelavci Slovenske karitas so v minulih tednih že prejeli več kot 175 prošenj gospodinjstev za pomoč pri obnovi domov in objektov, ki so bili prizadeti v nedavnih neurjih, današnje hudourniške poplave pa bodo potrebe po tej pomoči še povečale.

Zato Slovenska karitas vabi, da ponovno stopimo skupaj in pomagamo najbolj prizadetim.

Poplave 2023 Slovenija pomoč in donacije seznam

( za ogled kliknite na napis)

PRIJAVA PREKO SPLETNEGA OBRAZCA   ( kliknite prosim na napis)

Svoj dar lahko posredujete na:

Slovenska karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POMOČ NEURJE
Sklic: SI 00 624

Svoj prispevek pa lahko prispevate tudi z SMS sporočilom KARITAS5 na 1919 in prispevate 5 EUR ali KARITAS10 na 1919 in prispevate 10 EUR za prizadete v neurjih.

Bog Vam  povrni!

 

»Povabljeni  vsi da nedeljske popoldneve preživite  na katoliškem radiju Mir Slovenija, saj bomo vsako nedeljo popoldan govorili o Međugorju ,pričevanji z gosti  v slovenskem jeziku. Povabljeni vsi, še posebej bolniki, ostareli,osamljeni in družine z otroci.itd.«

Mir in dobro!

 

POSVETITEV JEZUSOVEM IN MARIJINEM SRCU

( za ogled kliknite prosim na napis zgoraj)

                         

RAZMIŠLJAMO….

V zgodovini so bili duhovniki pozorni na stanje neviht, ki so prihajale in mežnarji, župniki ... so zvonili in zvonili s cerkvenimi zvonovi in z vibracijo zvona so se razbili nevihtni oblaki, tudi točo in obvarovali so naselja, hiše, kmetije pred točo. Vsekakor pa v zgodovini ni bilo take toče za velikost teniške žogice in še večje, kot je danes.Jezus je postavil sveto Cerkev, da bi nas prek nje varoval in vodil skozi čeri tega sveta.

Torej je slovenski narod ostal sam v milosti in nemilosti neviht, ki se zgrinjajo nad nas. Jezus je rekel, z vami bom vse dni, do konca sveta. Postavil je Cerkev, da bi nas prek nje varoval in vodil skozi čeri tega sveta. Škofje, duhovniki, upravitelji župnij naj bi bili Jezusova ljubeča podaljšana roka med ljudmi.itd. Niso samo za okras v zvonikih zvonovi. Vsi vam bomo hvaležni, tudi neverni. Zvonjenje v takih grozečih trenutkih pred nevihtami ne bo nikogar motilo. Tu se bo pokazala prava ljubezen Boga med ljudmi, prek škofov, duhovnikov ... že s to preprosto, a zelo učinkovito gesto zvonjenja cerkvenih zvonov. Vsaki dan molimo rožne vence v te namene na radiju Mir Slovenija in ste povabljeni tudi vi da se nam pridružite.itd.

Mir in Dobro!

                                                   

Naj vam Gospod povrne za vso dobroto.                                                                     

                                                                                             OBVESTILO

Povabljeni k molitvi rožnega venca vsako jutro  v slovenskem jeziku od 5 do 7 ure zjutraj za mir v Sloveniji, poplave,mir v Ukrajini in v svetu z redovnicami s.Karmeličankami in s.Klarisami.

Molimo k predragoceni Jezusovi krvi  vsaki dan od 11 do 12 ure in po 15.30 uri z duhovnikom.

Povabljeni vsi  k molitvi rožnega venca od 20 do 22 ure zvečer , ter v nočnem programu  radija Mir Slovenija ki moli vsaki dan 12 ur rožni venec-e  z različnimi molilci…itd.

Poslušalci Radia Mir Slovenija se vsako noč  pridružujemo molitvi za mir, za pravičnost v naši ljubi domovini, Božji mir v naših srcih, mir po vsem svetu, še posebej v Ukrajini, za okrepitev naše vere, upanja in ljubezni do Boga in bližnjega, za izpolnitev Božje volje. Pridružujemo se molivcem Rožnega venca iz župnij , ki so dali pobudo, da povabijo tudi ostali vernike, ki bi bili pripravljeni moliti, da bi se z molitvijo zapolnila vsaka ura v dnevu. K molitvi so vernike povabili tudi škofje.

Vsakonočne molitve Rožnih vencev na radiu Mir Slovenija smo vpisali v tabelo po urah v tistem času, ko jih molimo enega za drugim od 23 ure do sedme ure zjutraj. V te molitve so vključeni molivci doma in po vsem svetu, saj smo slišani na vseh kontinentih. Na radiju Mir Slovenija molimo rožne vence z poslušalci vsako noč od 23 ure zvečer do 6.50 minut zjutraj. Povabljeni vsi k molitvam Rožnega venca.

Po naših skupnih molitvah se povezujemo z vsemi Nebesi in vsemi dušami iz Vic. Mati Marija pa naj te molitve izpopolni s svojimi Materinskimi zaslugami, izprosi pri Vsemogočnemu Bogu mir in pravičnost v naši domovini in po vsemu svetu, izprosi vse potrebne milosti ter vodi svoje ljubljene otroke na edino pravo pot.

Naj bo Vsemogočni, Večni Bog, Oče, Sin in Sveti Duh z nami vsemi! Želim vam dober sprejem in Hvala da molite z nami preko radijskih valov.  

Naj bo Bog z nami vsemi!

Povabljeni k poslušanju  radia MIR Slovenija  vsi naši dragi prijatelji v Sloveniji, pa tudi drugje po svetu, slovenski zamejci in zdomci ter vsi ljudje dobre volje, bratje in sestre v Jezusu Kristusu.

Še posebej ste dobrodošli bolni, ostareli, osamljeni, v življenjskih stiskah, preizkušnjah in težavah, vsi, ki iščete smisel življenja in smisel trpljenja. 

Želimo si, da bi vam radio Mir pomagal ohraniti stik z živim Bogom.  Prenosi Sv. maš v živo, srčne molitve Rožnega venca in druge molitve, duhovnimi napotki, duhovne oddaje, duhovna glasba naj vam bodo pri tem v pomoč.

Radio MIR Slovenija je nastal iz potrebe, da bi lahko ostali vsak trenutek v dnevu povezani s Troedinim Bogom. Hvaležni smo mu, da radio Mir Slovenija lahko poslušamo na vseh kontinetih  : TuneIn,  RadioBoxs,  po telefonu, pametnem telefonu,  preko tablice,  preko računalnika, Android.tv,  Smart.tv, digitalni.tv,  pametni televizor ,Kodi in po internetnem radiu.

Naj vam bo radio Mir Slovenija vzpodbuda za globoko osebno molitev. Prepustite se Gospodu, zaupajte Mu in videli boste Njegova čudovita dela, ki jih lahko naredi preko vas. 

Verjamemo, da bomo preko Svetega Duha in molitve med seboj povezani.

Radio Mir je nastal na željo nebeške matere Marije, ki ga vodi in upravlja. Marijini otroci bodo to zagotovo razumeli in doumeli.

Njeno sporočilo se glasi: »Dragi otroci! Molite, pričujte in veselite se z menoj, ker me Vsevišnji še naprej pošilja, da vas vodim na poti svetosti. Zavedajte se, otročiči, da je življenje kratko in da vas večnost čaka, da z vsemi svetimi slavite Boga z vsem svojim bitjem. Ne skrbite, otročiči, za zemeljske stvari, temveč hrepenite po nebesih. Nebesa vam bodo cilj in veselje bo zavladalo v vašem srcu. Jaz sem z vami in vas vse blagoslavljam s svojim materinskim blagoslovom. Hvala, ker ste se odzvali mojemu klicu.«

Naj bo Troedini Bog med nami bolj ljubljen, spoznan in češčen tudi po vas, v vašem življenju ga postavite vedno na prvo mesto in z družino radi vsak dan molite rožni venec.

Kontakt: 

Obveščamo vas da  nas najdete na novi lokaciji.  Dobrodošli dobri ljudje.

Telefonska podpora v tem trenutku žal ni na voljo in hvala vam na razumevanju, ter lahko pišete na elektronske naslov.

Uredništvo radija Mir SI. email: radiomir@siol.net    in

email za tehnično pomoč: tehnicnapomoc@siol.net     in

email :  info@radiomirslovenija.si

 

                                                                   Mir in dobro!


Ave MariaMolitev za duhovnike

(sveta Terezija Deteta Jezusa)

Jezus, večni veliki Duhovnik,
ohrani svoje duhovnike
v zavetju svojega presvetega Srca,
da jim nihče nebo mogel škodovati!

Ohrani neomadeževane
njihove maziljene roke,
ki se vsaki dan dotikajo
tvojega presvetega Telesa.

Ohrani čiste njihove ustnice,
ki jih je pordečila tvoja dragocena Kri.

Ohrani čisto in sveto njihovo srce,
ki je zapečateno z vzvišenim znamenjem
tvojega slavnega duhovništva.

Naj rastejo v ljubezni do tebe,
obvaruj jih vsega posvetnega.

Daj jim z oblastjo spreminjati kruh in vino
tudi moč spreminjati srca.

Blagoslovi njihovo delo z obilnimi sadovi
in podari jim nekoč krono večnega življenja.

Amen


,

Politika zasebnostiPogoji uporabePiškotkiImprintSpletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. S klikom na "V redu" se strinjate, da lahko uporabljamo vse sklope piškotkov. Če želite, lahko posamezne sklope izberete tukaj.   V redu