Dobrodošli prijatelji na uradni spletni strani radija Mir Slovenija

Glas z gore

Šmarnično branje z naslovom Glas z Gore je napisal duhovnik Aleš Pečavar po knjigi Martine Kraljič. Šmarnice je za Katoliški radio Mir Slovenija pripravil in prebral Marijin duhovnik g. Janez Mrak. Povabljeni k poslušanju letošnih šmarnic o Božji služabnici Magdaleni Gornik še posebej otroci, družine in vsi dobri ljudje. Verjetno boste ob njej posebej nagovorjeni vsi trpeči, saj je Magdalena v življenju po Božji volji veliko pretrpela.

Gora pri Sodražici se nahaja približno 50 kilometrov južno od Ljubljane in je skupno ime za pet naselij – Kržeti, Betonovo, Petrinci, Kračali in Janeži. Te majhne vasice ležijo na nadmorski višini okrog 885 metrov. Pod cerkvijo se v dolini razprostirajo Janeži – rojstna vas Magdalene Gornik. V vasici Janeži (št. 4) se je 19. julija 1835 revnima kmečkima staršema Ani in Jožefu Gornik rodila deklica Magdalena. Bila je tretji izmed sedmih otrok. Istega dne so jo krstili v domači cerkvi Marije Snežne na Gori.

Znana je po svojih mističnih doživetjih. V arhivu nadškofijskega arhiva v Ljubljani so izpričana številna zamaknjenja, videnja, mistična obhajila, telesne stigme in drugi dogodki. Od leta 2021 zanjo teče postopek za razglasitev za blaženo.

Povabljeni k poslušanju letošnjih šmarnic in se Magdaleni Gornik priporočite v svoji molitvi.

DOMOV

Politika zasebnostiPogoji uporabePiškotkiImprintSpletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. S klikom na "V redu" se strinjate, da lahko uporabljamo vse sklope piškotkov. Če želite, lahko posamezne sklope izberete tukaj.   V redu