Dobrodošli prijatelji na uradni spletni strani radija Mir Slovenija

Posvetitev Jezusovem in Marijinem srcu

Hvaljena Jezus, Marija ter Sv. Jožef!

Dragi brat, sestra, morda bi takole pričeli.

Ko je slikar končal tisto znamenito sliko, kjer Jezus stoji pred vrati in trka, mu je njegov sinček rekel: »Očka, ključavnico si pozabil naslikati. Kako bo Jezus vstopil?« Oče ga je poučil: »Jezus trka na vrata našega srca. Čaka, da ga odpremo od znotraj."

In pred tvojimi vrati zdaj stojita Jezus in Marija kot večna berača ljubezni. Trkata in čakata, utrujena od iskanja in premražena od hladnosti mnogih src. Jima boste vi odprli?

Kamor gredo noter, pride greh ven. S seboj prinašajo notranji mir, veselje in varnost. Krepijo enotnost in duhovno enotnost družine. Spodbujajo razumevanje in popolnost ljubezni vseh svojih članov. Posebno skrbijo za otroke, jih varujejo pred vsem hudim in vzgajajo v pravičnosti in svetosti. Blagoslavljajo naše delo. Povezujejo jo z delom božje previdnosti in jo naredijo duhovno bolj rodovitno. Tako bo koristen za vzdrževanje družine, pa tudi za druge brate v stiski, torej tudi vir večjih zaslug za nebesa.

Posvetitev družine presvetemu Srcu Jezusovemu in Marijinemu srcu.

Neizmerne čudeže ljubezni dela Presveto Srce v tistih družinah, ki se Njemu posvečajo z vero in popolnim zaupanjem.

Kaj ta predanost zahteva iz naše strani?

Posvetitev presvetim Srcem ni sestavljena iz enournega srečanja ali samo z molitvijo posvetilne molitve in nič drugega. Ta predanost zahteva veliko več... Prosi za našo popolno izročitev tudi v duhu, za uskladitev našega življenja z Božjo voljo in njegovimi svetimi zapovedmi. Naj bo naše delo, naš trud, naše misli, dejanja vseh družinskih članov usmerjena k enemu najvišjemu cilju, k dobremu Bogu.

Posvetitev presvetim Srcem ni nič drugega kot dosledno izpolnjevanje krstnih obljub, h katerim smo kristjani poklicani in zavezani s krstom. Odpovejte se hudiču, vsem njegovim zapeljevanjem, posvetnemu svetu in mesu. Ljubi Gospoda, svojega Boga nad vse, in svojega bližnjega kakor samega sebe. Živeti kot pravi Božji otroci. To razpoloženje je osnova posvetitve, ki jo Sveta Srca prosijo za tiste, ki se jim posvečajo.

Družinska vera in dela

Ljubezen do bližnjega, ki izhaja iz ljubezni do Boga, je predpogoj za harmonijo in mir v vsaki družini. Živite čisto, častno in pošteno z opravljanjem razrednih dolžnosti. Žena naj uboga in ljubi moža, mož naj ljubi ženo, kakor Kristus ljubi Cerkev. Otroci naj spoštujejo svoje starše. Učite otroke Božjih zapovedi, molite pred in po jedi ter pred spanjem. Določite čas za dnevno družinsko molitev, gojite posebno pobožnost do svetega Jožefa, zmolite vsaj desetko rožnega venca. Častilci Srca Jezusovega z veseljem molijo« zlati rožni venec«, ki ga vsak dan molijo na katoliškem radiju Mir Slovenija ob 14.50 in v nočnem programu. Z Jezusom in Marijo bo tvoja družina tvoj košček nebes na zemlji!

Moj Gospod in moj Bog.

Verujem vate, molim Te, upam vate in te ljubim nad vse.

Prosim Te za odpuščanje za tiste, ki ne verujejo, ne molijo, ne upajo in Te na ljubijo.

Molitev, ki jo je angel naučil moliti otroke v Fatimi

Nosite blagoslovljene predmete seboj, jih podarite svojim najbližjim, drugim ljudem….

Blagoslov je Božji dar. Ne gre torej za neko nepomembno stvar, ampak za Božjo moč in pomoč, s katero lahko premagamo ali se obvarujemo zla. Zaradi te lastnosti uporabljamo sveto vodo in blagoslovljene predmete – križ, medaljo, rožni venec. Za vse vernike je koristno nositi čudodelno medaljo in karmelski škalpulir kot zunanje znamenje povezanosti z Jezusom in Marijo, ki pa mora vedno izhajati iz častitljivega notranjega razpoloženja. Vsaki dan sestre karmeličanke 2 krat molijo rožni venec na katoliškem radiju Mir Slovenija v ta namen.

Naredite  si svoje "žepno svetišče."

Naj bo spomin na vsakodnevno posvetitev in izročanje presvetim Srcem skrinjica, usnjen ali tekstilen ovitek s podobama Srca Jezusovega in Brezmadežnega Srca. Otroci jih bodo z veseljem nosili s seboj in gredo v torbo vsakega starša!

Posvetitev družine – pripravite tudi srca najmlajših na to posvetitev.

Pripravite prostor za družinsko molitev, kjer bodo slike Svetih Src. Otroci naj si ustvarijo svoj kotiček ali narišejo svoje slike.

Predanost je korak za korakom v Božjem vinogradu.

Pridobite podobo Presvetega Srca Jezusovega in najbolj žalostnega Brezmadežnega Srca Marijinega. Sliko blagoslovi duhovnik, vi pa jo postavite na vidno in častno mesto. Če je mogoče, naj bo prižgana sveča znak Kristusove navzočnosti pri tem slovesnem dejanju. Dobro je, da se posvetitve lahko udeleži tudi vaš domači duhovnik, ni pa pogoj.

Oče in mati sta kot prva učitelja vere in odgovorna zastopnika v družini pred Bogom, ki molita posvetilno molitev. Podpišite posvetilo in ga poskušajte živeti vsak dan. Obnovite ga za večje praznike, zlasti na dan prve posvetitve. In zapomni si: te pobožnosti niso cilj, ampak sredstvo, ki ti pomaga na poti do tvojega končnega posvečenja. Molite v čast presvetega Srca Jezusovega: Oče naš, Zdrava Marija in Slava Očetu. Predlagamo tudi litanije Srcu Jezusovemu. Molite v čast Marijinemu Brezmadežnemu Srcu: Zdrava Kraljica ali druge marijanske molitve.

Družinska dnevna molitev je zelo pomembna.

Bog prihaja v družino s skupno molitvijo. Z Božjo navzočnostjo družina postane Cerkev. Vse takšne katoliške hišne cerkve, ki se bodo, posvetile   presvetim Srcem, odločile živeti v popolni predanosti izpolnjevanju Božje volje in njegovih zapovedi, bodo postale mladike nove dobe, ki bo vzklila iz žarišč ateizma, materializma in racionalizma ipd.

V tem času je v svetu prevladalo zlo, a spomnimo se Marijinih tolažilnih besed v Fatimi: »Na koncu bo slavilo zmago moje Brezmadežno Srce.« (13. julij 1917) Kje drugje kot v srcih, ki so njej posvečena.

Družina je osnovna celica družbe in osnovna celica Cerkve. Odrešenje sveta je želelo priti na svet prek družine. In le skozi družino se človek lahko reši. Zdaj, ko se je vaša družina posvetila Svetim Srcem, Bog računa nanje v svojem načrtu odrešenja. Začnite danes z molitvijo in versko pripravo, da boste vedno vredni tega poslanstva. Začnite pri sebi, bodite zgled in opora drugim in najmlajšim – kajti kot je rekel teolog Karl Adam: »Noben duhovnik ne more otroku govoriti o Bogu tako skrivnostno, a tako preprosto, tako iskreno, a tako intimno in tako nežno, tako bogato in srečno, kot moreta oče in mati, ki ljubita Jezusa in Marijo!"

Skupnih devet prvih petkov in pet prvih sobot

Omenili smo že, da največ, kar lahko naredite za svojo dušo po krstu, je, da se odločite za pobožnost prvih devetih petkov na čast Srcu Jezusovemu in pobožnost prvih petih sobot na čast Brezmadežnemu Srcu Marijinemu. Marsikomu se zdi, da poleg nedeljske Sv. maše, ki se včasih zdi žrtev, zveni nerealno iti še k nekaj Sv. mašam med tednom z otroki. Upoštevati pa je treba več dejstev: otroci se bodo navadili in se učili, kar bo veliko veselje in blagoslov za vso družino, pa tudi pustiti Bogu, da te preseneti!

Zakaj govorimo o Jezusovem in Marijinem"srcu"

Najprej zato, ker o Jezusovem in Marijinem Srcu govorijo odloki cerkvenega učiteljstva in cerkvena liturgija (praznik Srca Jezusovega in spomin Srca Marijinega).

Tudi Jezus in Marija se tako predstavita v posebnih razodetjih (npr. sv. Marjeti Alakok, sv. Katarini Labouré, fatimskim vidcem, sv. Favstini Kowalski). Temelj za to pa je že v Svetem pismu.

 Jezus je sv. Marjeti Alakok zagotovil, da bodo mlačni kristjani, če bodo častili Jezusovo Srce in se mu posvetili, postali goreči, in taki pa bodo hitro dospeli do velike popolnosti. Podoba obeh Src nam govori o njuni neizmerni ljubezni do ljudi, do vsake župnije, do vsake družine, do vsakega posameznika...

Njuna ljubezen do grešnega človeštva se razodeva vseskozi od Jezusovega rojstva v betlehemskem hlevu do smrti na križu na Golgoti. Njuna ljubezen je tako čudovita posebno zato, ker je križana. 

Podoba Jezusovega in Marijinega srca o njuni neizmerni ljubezni do ljudi, do vernika, vsakega človeka,do družine in tiste ki še niso spoznali Božje ljubezni. Njuna ljubezen do grešnega človeštva se razodeva vseskozi od Jezusovega rojstva v betlehemskem hlevu do smrti na križu na Golgoti. Njuna ljubezen je tako čudovita posebno zato, ker je križana. Jezus in Marija nas z izkazovanjem svoje ljubezni hočeta pripeljati k nesebični ljubezni do Boga in do bližnjega, kar je bistvo svetosti, h kateri smo vsi poklicani. Ker nas ljubita, hočeta rešiti človeštvo, ki je zašlo na stranpot. O tem nam govorijo tudi fatimska sporočila. Treba je verovati v njuno ljubezen in jima zaupati ter se jima popolnoma izročiti. Prenovila bosta naša srca, da bomo začeli misliti, govoriti, delati in ljubiti kakor onadva. Jezus je sv. Marjeti Alakok zagotovil, da bodo mlačni kristjani, če bodo častili Jezusovo Srce in se mu posvetili, postali goreči, in taki pa bodo hitro dospeli do velike popolnosti. Marijino Srce je prvo počastilo Jezusovo Srce in je najgloblje doumelo globino njegove ljubezni

Dnevna daritev Bogu.

Naredite družinski seznam obiskovanja pobožnosti z vnaprej označenimi datumi, da jih ne zamudite. In potem, ko ste tisti dan skupaj pri pobožnosti, dajte otrokom veselje, da nekaj o tem zapišejo ali narišejo.

»Verjamem, da nas Bog v svoji dobroti s pobožno pedagogiko prvih petkov in prvih sobot vzgaja za pravo življenje po evharistiji in iz evharistije!

In čisto na koncu ne pozabite vsak dan popolno izročiti svojega življenja, svojih molitev, svojih del in svojega trpljenja Božjemu Srcu Jezusovemu v povračilo za žalitve, ki so bile zadane Božji ljubezni. Vsaka dobra stvar, ki jo naredimo iz ljubezni, kakor tudi vsako potrpežljivo prenašanje zla, ki nas doleti po zedinjenju s Kristusom, ima odrešilno vrednost. Zato bi bilo lepo, da se vsak dan združimo s Kristusom (kot se več kot 50 milijonov ljudi v Apostolatu molitve) v evharistični daritvi in dajemo Bogu svoje molitve in dela v iste namene, kot se Kristus prikazuje na evharistični daritvi… oltar, ki je slava Očeta, to so potrebe Cerkve in odrešenje vsega sveta. Tukaj je molitev:

Božje Srce Jezusovo, po Marijinem brezmadežnem Srcu in po svetem Jožefu, zavetniku Cerkve, ti izročam vse molitve, dela in trpljenje tega dne v odškodnino za naše žalitve in za vse tiste namene, za katere se nenehno daruješ na oltarju. Še posebej Ti jih prikažem za sveto Cerkev in za svetega očeta ter za vse potrebe, ki se jih priporoča članom Apostolata molitve. Amen.

VIR: «božji služabnik kardinal dr.Franjo Kuharić, 1. avgust 1981.«

P.S.

 Molitev za osebno posvetitev posameznikov in skupin

Večni Oče, želim se posvetiti Svetemu Duhu in se izročiti Jezusovemu in Marijinemu Srcu, da bi postal tvoj vedno bolj zvest in predan otrok.

Mati Marija, danes se (ime in priimek) izročam tvojemu Brezmadežnemu Srcu. Vzemi me pod svoje materinsko varstvo in me vodi k svojemu Sinu Jezusu.

Gospod Jezus, po Marijinem Brezmadežnem Srcu se posvečam in izročam tvojemu Presvetemu Srcu. Naredi moje srce po svojem Srcu, da boš vedno bolj živel v meni.

Presveto Srce Jezusovo, Brezmadežno Srce Marijino, s to posvetitvijo in izročitvijo ti želim povrniti ljubezen, ki si mi jo izkazovala skozi vse svoje zemeljsko življenje, zlasti na Kalvariji, in mi jo izkazuješ še danes. Obenem obnavljam svojo krstno posvetitev Troedinemu Bogu: odrekam se grehu, zapeljevanju zla in satanu; Verjamem vsemu, kar nam je Bog razodel in kar nas uči sveta katoliška Cerkev.

Obljubim, da bom izvrševal Jezusovo zapoved ljubezni do Boga in bližnjega ter izvrševal Božje in cerkvene zapovedi ter da se bom prilagajal naukom cerkvenega nauka pod vodstvom Petrovega naslednika. S tem želim prispevati k edinosti in rasti Cerkve. Z veseljem bom molil vsaki dan  sveti rožni venec, osebno, v svoji družini in v drugih skupnostih ter s pobožnostjo prvih petkov in prvih sobot dal zadoščenje za svoje grehe in grehe vsega sveta.

Presveto Srce Jezusovo, Brezmadežno Srce Marijino, pomagaj mi sprejeti evangelij v svoje srce in ga živeti v veri, upanju in ljubezni. Tako bo Jezus Kristus s svojim križem in vstajenjem zame pot, resnica in življenje. Naj se hranim z nebeškim kruhom in živim od evharistične daritve, da bom lahko premagal vse zlo in vedno izbral življenje.

Poln zaupanja se zatekam v zavetje vaših Src. Varujta me v vseh nevarnostih in na koncu tega zemeljskega romanja me srečno pripeljita v večno domovino. Amen.

 

Molitev za posvetitev družine

Jezus, Marija! Z Jožefom ste živeli v nazareški družini, zato imate radi vsako družino, tudi našo.

Mati Marija, Kraljica družin, naša družina, združena v medsebojni ljubezni, se danes izroča tvojemu Brezmadežnemu Srcu. Sprejmi nas pod svoje materinsko varstvo in nas vodi k svojemu Sinu Jezusu.

Gospod Jezus, združeni v tvojem imenu, po Marijinem brezmadežnem Srcu se posvečamo in izročamo tvojemu Presvetemu Srcu. Naredi naša srca po svojem Srcu, da bi vedno bolj živel v nas in med nami.

Presveto Srce Jezusovo, Brezmadežno Srce Marijino, (*družine z mladoletnimi otroki dodajajo: Tebi še posebej posvečamo in izročamo vzgojo naših otrok) pomagaj nam, da bomo mogli vestno izpolnjevati svoje dolžnosti, živeti po Božjih in cerkvenih zapovedih, še posebej zapovedi ljubezni do Boga in do bližnjega, da bi znali sprejeti evangelij v svoja srca in slediti nauku Cerkve pod vodstvom Petrovega naslednika. Želimo se spoštovati, biti potrpežljivi drug z drugim, si odpuščati, zvesto nositi svoj križ kot Kristus in si prizadevati za tisto ljubezen, ki je pripravljena dati življenje za drugega. Ne želimo se zapirati vase, ampak želimo biti pozorni in odprti za potrebe svojcev in drugih ljudi.

 

Molitev za posvetitev župnije

(ednina)

Mati Marija, zarja odrešenja, jaz kot župnik te župnije………… *........................ danes izročam sebe in svojo župnijo *. ...... ............... tvojemu Brezmadežnemu Srcu. Sprejmi nas pod svoje materinsko varstvo in nas vodi k svojemu Sinu Jezusu, ki je luč sveta in edini Odrešenik, naše upanje in naše odrešenje. 

Gospod Jezus, po Marijinem Brezmadežnem Srcu v Svetem Duhu posvečam in izročam sebe in svojo župnijo tvojemu Presvetemu Srcu *...................... da bodo vedno bolj predani in zvesti otroci nebeškega Očeta.

Posvečam in ti izročam vse župljane*.................. od najšibkejših, od nerojenih otrok do bolnikov, invalidov in ostarelih. Izročam ti naše družine, bolnike, ostarele naše otroke, našo mladino, samske in poročene. Še posebej prosim za nesložne, ranjene in razbite družine. Bodi pozoren na mlade, ki iščejo smisel življenja, in na vse tiste, ki se izgubljajo v najrazličnejših odvisnostih.

Pomagaj brezposelnim, osamljenim in obupanim. Prosim te za vse izgubljene v naši župniji. Po priprošnji Blažene Device Marije sprejmi vse imenovane v svoje usmiljeno Srce in me naredi za sodelavca svojega usmiljenja.

Usmiljeni Odrešenik, pomnoži svojo milost v nas, da obnovimo svojo krstno posvetitev Troedinemu Bogu, da se odpovemo grehu, zapeljevanju zla in satana. Verujemo vse, kar nam je Bog razodel in kakor nas uči sveta katoliška Cerkev. Podari nam Duha ljubezni, da bomo živeli po evangeliju in izpolnjevali Tvojo zapoved ljubezni do Boga in bližnjega, Božje in cerkvene zapovedi, dostojno prejemali zakramente, zlasti zakramenta sprave in evharistije. Pomagaj nam, da bomo zmogli v moči Svetega Duha, njegovih darovih in karizmah z veseljem poslušati Božji klic in se mu velikodušno odzvati, sodelovati pri evangelizaciji in tako prispevati k edinosti in rasti župnijskega občestva* in vesoljne Cerkve.

Spodbujaj nas k molitvi in daj, da se bomo lahko hranili z Božjo besedo in nebeškim kruhom. Tako bomo dobro pripravljeni lahko premagali vsako zlo in vedno izbrali življenje. Varuj nas v vseh nevarnostih in nas po priprošnji Matere Marije na koncu tega zemeljskega romanja srečno pripelji v naročje usmiljenega nebeškega Očeta. Amen.

 

Molitev za posvetitev župnije (1)

(množina)

Mati Marija, zarja odrešenja, naša župnija *......................... je danes izročena tvojemu Brezmadežnemu Srcu. Sprejmi nas pod svoje materinsko varstvo in nas vodi k svojemu Sinu Jezusu, ki je luč sveta in edini Odrešenik, naše upanje in naše odrešenje.

Gospod Jezus, kot župnija *................... v Svetem Duhu se posvečamo in izročamo tvojemu Presvetemu Srcu. Naj postanemo vedno bolj predani in vedno bolj zvesti otroci nebeškega Očeta.

Posvečamo in Ti izročamo vse župljane*.................. od najšibkejših, od nerojenih otrok do bolnikov, invalidov in ostarelih. Zaupamo Ti naše družine, naše otroke, našo mladino, samske in poročene. Posebej molimo za nesložne, ranjene in razbite družine. Bodite pozorni na mlade, ki iščejo smisel življenja, in na vse tiste, ki se izgubljajo v najrazličnejših odvisnostih.

Pomagaj brezposelnim, osamljenim in obupanim. Molimo za vse izgubljene v naši župniji. Na priprošnjo blažene Device Marije sprejmi vse imenovane v svoje usmiljeno Srce in nas naredi za sodelavce svojega usmiljenja.

Usmiljeni Odrešenik, pred teboj obnavljamo svojo krstno posvetitev Troedinemu Bogu: odpovedujemo se grehu, zapeljevanju zla in satanu. Verujemo vse, kar nam je Bog razodel in kakor nas uči sveta katoliška Cerkev. Podari nam Duha ljubezni, da bomo živeli po evangeliju, izpolnjevali tvojo zapoved ljubezni do Boga in bližnjega, božje in cerkvene zapovedi, dostojno prejemali zakramente, zlasti zakramenta sprave in evharistije.

Pomagaj nam, da bomo v moči Svetega Duha, njegovih darov in njegovih karizem, z veseljem poslušali Božji klic in se mu velikodušno odzvali, sodelovali pri evangelizaciji in tako prispevali k edinosti in rasti župnijskega občestva*... ......... in vesoljne Cerkve.

Želimo se hraniti z Božjo besedo in nebeškim kruhom ter redno molitvijo. Tako bomo dobro pripravljeni lahko premagali vsako zlo in vedno izbrali življenje. Varuj nas v vseh nevarnostih in nas po priprošnji Matere Marije na koncu tega zemeljskega romanja srečno pripelji v naročje usmiljenega nebeškega Očeta. Amen.

 

Posvetitev Jezusovemu srcu

( za ogled kliknite na napis)

Posvetitev Marijinemu brezmadežnemu srcu

( za ogled kliknite na napis)

POSVETITEV JEZUSOVEM IN MARIJINEM SRCU PO FATIMSKI SKRIVNOSTI

(za ogled kliknite na napis)

  Srce Jezusovo

( za ogled kliknite na napis)

Litanije Presvetega Srca Jezusovega

( zaogled kliknite na napis)

Litanije Matere Božje

( za ogled kliknite na napis)

Litanije in Blagoslov z Najsvetejšim

( za ogled kliknite na napis)

Kaj obljublja nebeška mati Marija

( za ogled kliknite na napis)

Kako naj katoliški vernik pravilno prejme Sv.obhajilo

( za ogled kliknite na napis)

 Kaj  in koga prejemamo pri Sv. obhajilu

( za ogled kliknite na napis)

Sv. Srce Jezusovo - usmili se nas!

( za poslušanje kliknite na napis zgoraj)

Nebeška mati Božja je prva dosegla to popolnost, ne da bi se oddaljila od nas in ni nam postala nedostopna.«

 Vsako spreobrnjenje iz teme greha v luč božjega življenja je čudež božje milosti; je zmaga Božje ljubezni in v tem čudežu je navzoča Mati Božja kot zatočišče, priprošnjica in vodnica k Srcu lastnega sina Jezusa.

 1. Posvetitev vključuje naslednja dejanja:
  Opravimo dobro Sv.spoved v duhu zadoščevanja Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Spovemo se pri Sv.spovedi lahko več dni prej ali pozneje, a ob prejemu svetega obhajila na prvo soboto moramo biti v posvečujoči milosti.
  2. Prejmemo zadostilno sveto obhajilo, ki je osrednje dejanje pri opravljanju prvih sobot. Kdor ne more v cerkev, npr. bolniki, se lahko spove in prejme sveto obhajilo tam, kjer prebiva.
  3. Zmolimo en del rožnega venca ali več koliko zmoremo srčno moliti.
  4. Lahko tudi vsaki dan 60 minut delamo družbo Marijinemu brezmadežnemu Srcu s premišljevanjem enega dela ali več skrivnosti rožnega venca. Molimo ali premišljujemo lahko doma, v avtu, službi in ob poslušanja radija Mir SI ob določenem terminu - dneva  vseh 24 ur na dan ( vsaki dan).
  5. Vse štiri omenjene pogoje opravimo z namenom zadoščevanja Marijinemu Srcu.

»Čas, ki ga porabimo v Božjo slavo in za rešenje duše, ni nikoli slabo porabljen.«

Kdo je naš dobri Bog

( za poslušanje kliknite na napis)

Pišite nam na elektronska naslova, za več informacij nam pišite na email: pot@siol.net  in na email: posvetitevjezusoveminmarijinemsrcu@siol.net

 

S cerkvenim odobrenjem Sv.katoliške cerkve.

                                                                                                 "AVE MARIA"

 

DOMOV
Politika zasebnostiPogoji uporabePiškotkiImprintSpletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. S klikom na "V redu" se strinjate, da lahko uporabljamo vse sklope piškotkov. Če želite, lahko posamezne sklope izberete tukaj.   V redu